DIVISIONAL 2020

2020.01.15

Minnesota Vikings

10

San Francisco 49ers

27


Stefon Diggs 41 yardos TD elkapása egymagában több yardot hozott neki, mint amit előző héten a Saints ellen elért (19 yard).

Stefon Diggs karrierje 2 lejátszott meccse mindegyikén (rájátszást is beleértve) lett legalább 1 elkapott TD-ja a 49ers ellen.

A 49ers utolsó 6 meccséből 5-öt megnyert a Vikings ellen a rájátszásban (mindet a divízió körben). Ezzel pedig új rekordot állított fel, így nekik lett a legtöbb győzelmük a rájátszás adott körén belül ugyanazon csapat ellen.

A 49ers mérlege idén (rájátszást is beleértve) 6-1, amikor TD-t szereznek a nyitó drive-jukban.

A Vikings védelme az idei szezonban 3 alkalommal engedélyezett TD-t ellenfeleinek a nyitó drive-ban. Mind a 3 meccset elvesztették.

Tevin Coleman az első 49ers játékos Frank Gore óta (2012, NFC konferencia döntő), aki legalább 2 TD-t fut egy rájátszás meccsen.

Tevin Coleman 3. negyedes 2 yardos TD futása a 25. volt a 49ers-nek idén. Az alapszakaszban elért 23 futott TD a legtöbb volt az NFL-ben.

Mióta Richard Sherman draftolva lett (2011, 5. kör), neki van a legtöbb interceptionje az NFL-ben. (38)

Kirk Cousins 3. negyedes interceptionje mindössze az első volt karrierje 3 lejátszott rájátszás mérkőzésén.

Arik Armstead sackje a 2. negyedben az első volt utolsó 6 meccsén, míg az első 11 meccsén 10 sacket hozott össze.

Danielle Hunter-nek idén 13 meccsen (rájátszást is beleértve) lett legalább 1 sackje, ami a legtöbb egy szezonon belül a Vikings történetében.

Kendrick Bourne 1. negyedes 3 yardos TD-ja a 25. volt idén, amit olyan 49ers játékos szerez, akit nem draftoltak. Az alapszakaszban elért 24 TD a legtöbb volt az NFL-ben.

A 49ers védelme mindössze 147 yardot engedélyezett a Vikingsnak, ami a legkevesebb egy rájátszás meccsen a Super Bowl érában.

Stefon Diggs 1. negyedes 41 yardos TD elkapása a 9. volt idén ami legalább 40 yard hosszúságú lett. Az alapszakaszban elért 8 ilyen elkapása holtversenyben a legtöbb volt az NFL-ben.


Tennessee Titans

28

Baltimore Ravens

12


Kevin Byard 1. negyedes interceptionje a 18. volt neki 2017 óta, ami a legtöbb az NFL-ben (rájátszást is beleértve).

A Titans 2002 után ismét bejutott az AFC konferencia döntőbe. Akkor kikaptak az Oakland Raiderstől.

A Titans az első csapat a 2010-es Jets óta, akik úgy jutottak be az AFC konferencia döntőbe, hogy a 6. helyen vannak kiemelve a rájátszásban.

A Ravens idén csak 3 alkalommal szerzett 10-nél kevesebb pontot az első félidőben. Mind a 3 alkalommal elvesztették a mérkőzést.

A Titans 1999 óta most először nyert 1-nél több meccset a rájátszásban. Akkor kikaptak a Super Bowlban.

Derrick Henry lett az első játékos az NFL történetében, aki két egymást követő rájátszás mérkőzésen is fut legalább 180 yardot.

1950 óta Lamar Jackson lett a 4. olyan irányító, aki legalább 100 yardot fut egy rájátszás mérkőzésen.

Lamar Jackson-nak 5 eladott labdája van karrierje 2 rájátszás mérkőzésén.

Marquise Brown megelőzte Torrey Smitht (82), így újoncként neki lett a legtöbb elkapott yardja (126) rájátszás mérkőzésen a Ravens történetében.

Derrick Henry az első futó Allen Rice óta (1987, Wild Card), aki rájátszás mérkőzésen TD-t passzol.

A Titans idén 8. alkalommal szerzett legalább 4 TD-t egy mérkőzésen. Az alapszakaszban 7 ilyen mérkőzésük volt, ami holtversenyben a legtöbb a Titans történetében a Super Bowl érában.

A Titans zsinórban 12 TD-t szerzett, amikor a Red Zone-on belülre jutottak.

Derrick Henry utolsó 8 mérkőzéséből 7-en futott legalább 100 yardot, míg karrierje első 58 mérkőzésén csak 6-szor (rájátszást is beleértve).

Derrick Henry megelőzte Eddie Georget (2), így neki van a legtöbb mérkőzése (3) a rájátszásban a franchise történetében, amikor legalább 100 yardot fut.

Derrick Henry megelőzte a Hall of Famer Earl Campbellt (420), így már neki van a 2. legtöbb futott yardja (561) a rájátszásban a franchise történetében (Tennessee / Houston).

Derrick Henry megelőzte Le'Veon Bellt (337, 2016-ban), így neki lett a legtöbb futott yardja a Wild Card és a Divízió körben összesen (377) 


Houston Texans

31

Kansas City Chiefs

51


Harrison Butker-nek van már a legtöbb sikeres touchdown utáni extra pontos field goalja (17) a rájátszásban a Chiefs történetében, ezzel megelőzve Nick Lowery-t (13).

A Texans 21 pontot szerzett az első negyedben. Ez a legtöbb pont, amit az első negyedben szereztek a franchise történetében (rájátszást is beleértve).

Kenny Stills 1. negyedes 54 yardos TD-ja a 4. volt az utolsó 6 mérkőzésén. Első 9 mérkőzésén mindössze 1 TD-t hozott össze.

A Chiefs a legtöbb pontot szerezte a rájátszásban a franchise történetében.

A Chiefs az első csapat a 2011-es Patriots óta (17. játékhét), akik úgy nyernek, hogy az első negyed után legalább 21 pontos hátrányban voltak. (rájátszást is beleértve)

A Texans soha nem nyert egynél több mérkőzést a rájátszásban.

Travis Kelce-nek a 3. alkalommal lett legalább 100 elkapott yardja karrierje 7 rájátszás mérkőzésén, ebből 2-szer a Texans ellen.

DeAndre Hopkins lett a 3. játékos a Texans történetében, aki legalább 100 elkapott yardot ér el rájátszás mérkőzésen. (A. Johnson, Coutee)

Ez volt a 2. alkalom a Super Bowl érában, amikor két csapattárs (Travis Kelce/Damien Williams) mindegyikének lett legalább 3 scrimmage TD-ja egy mérkőzésen (Jerry Rice/Ricky Watters, Super Bowl XXIX)

Patrick Mahomes megelőzte Len Dwasont (7), így már neki van a rájátszásban a 2. legtöbb passzolt TD-ja (8) a Chiefs történetében.

Travis Kelce megelőzte Marcus Allent (541), így neki van a legtöbb scrimmage yardja (559) a rájátszásban a Chiefs történetében.

Deshaun Watson az első Texans játékos Arian Foster óta (2011-2012), aki két egymást követő rájátszás mérkőzésen is fut legalább 1 TD-t.

Damien Williams megelőzte Marcus Allent és Mike Garrettet (3), így már neki van a legtöbb futott TD-ja (4) karrierje alatt a rájátszásban a Chiefs történetében.

Damien Williams beérte James Whiteot, így 2016 óta futóként nekik kettejüknek van a legtöbb scrimmage TD-juk (8) a rájátszásban.

DeAndre Hopkins megelőzte Andre Johnsont (358), így a rájátszásban neki van a legtöbb elkapott yardja a Texans történetében. (446)

Travis Kelce lett az első játékos a Super Bowl érában, aki rájátszás mérkőzésen egy negyed alatt 3 TD-t elér.

Deshaun Watson megelőzte Matt Schaubot (605), így a rájátszásban neki van a legtöbb passzolt yardja (870) a Texans történetében.

DeAndre Hopkins-nak zsinórban már a 6. rájátszás mérkőzésén van legalább 5 sikeres elkapása, ami a leghosszabb aktív sorozat az NFL-ben.

1950 óta Patrick Mahomes az első játékos, aki rájátszás mérkőzésen passzol legalább 300 yardot, 5 TD-t és fut még legalább 50 yardot. 


Seattle Seahawks

23

Green Bay Packers

38


Russel Wilson-nak a 14. alkalommal lett legalább 1 passzolt TD-ja karrierje 15 rájátszás mérkőzésén.

A Lambeau Field az egyetlen olyan pálya, ahol Russel Wilson karrierje alatt egynél többször játszott, de sosem nyert. (0-4)

A Packers mérlege már 9-0, amikor Davante Adamsnek legalább 2 elkapott TD-ja lesz a mérkőzésen (rájátszást is beleértve).

A Seahawks mérlege a rájátszásban idegenbeli mérkőzésen 3-6 a Pete Caroll érában (2010 óta), míg hazai pályán 6-0 (Super Bowlt is beleértve).

A Packers és a Seahawks utolsó 4 egymás elleni rájátszás mérkőzésén mindig az a csapat nyert, aki otthon játszott.

Aaron Rodgers mérlege a rájátszásban 9-1, amikor a mérkőzés valamelyik részében legalább 10 ponttal vezetnek. Egyetlen veresége a Seahawks ellen van még a 2014-es NFC konferencia döntőből.

Davante Adams beérte Robert Brookst és Antonio Freemant, így a 3. Packers játékos lett 1950 óta, akinek 3 meccse van már a rájátszásban, amikor legalább 100 elkapott yarddal zárja a mérkőzést.

Marshawn Lynch 4. negyedes 1 yardos TD futása a 12. volt karrierje 13. rájátszás mérkőzésén.

Aaron Jones-nak idén 6 meccse van, amikor legalább 2 TD-t fut. 1950 óta ez a legtöbb Packers játékostól (rájátszást is beleértve).

Davante Adams-nek karrierje mind a 3 hazai rájátszás mérkőzésén lett legalább 100 elkapott yardja és legalább 1 elkapott TD-ja.

Davante Adams-nek a rájátszásban a 2. legtöbb elkapott TD-ja van (6) Greg Jenningsel egyetemben a Packers történetében.

Marshawn Lynch 12 futott TD-ja azt jelenti, hogy holtversenyben a 4. legtöbb futott TD-ja van az NFL történetében a rájátszásban. (Terrell Davis, John Riggins)


Szentpéteri Kocka László - kocka@kek42.hu