Életre szóló fertőzés

2019.08.06

A betegségem első jelei már az amerikai filmeknél megjelentek,...

...mikor valahogy éreztem, hogy bár nem értem a sportot, de van benne valami, ami más mint amit eddig láttam.

Aztán a szabályok nagyon alapjaival, egy számítógépes játék demoja ismertetett meg (nem a Madden), ami egy magazin CD-mellékletén volt.

Aztán fertőzés első komolyabb jelei az osztrákoknak köszönhető, akik az ORF1-en felvételről adták keddenként a Monday Night Football mérkőzéseket. Annyira már levettem a szabályokat, hogy legalább élvezni tudjam, amit látok. Persze így utólag már tudom, hogy talán ha a játék 5%-át ha értettem és mennyi dolgot gondoltam akkoriban rosszul.

De aztán jött a fordulat, ahonnan már visszafordíthatatlanná vált bennem a fertőzés és halálomig fog tartani. Ez pedig az volt, mint nagyon sok más embernél: Sport TV. Nekik hála egyre több meccset láthattam és hétről-hétre többet tudtam a játékról és a szabályokról. Kezdtek kialakulni a szimpatikus játékosok és csapatok, amik közül kiemelkedett nekem a Falcons. Igazából nem volt tudatos választás, hogy akkor ettől a naptól fogva ők a kiválasztottak, hanem szép lassan éreztem magamban, hogy jobban szeretem nézni a sokoldalú játékukat (hála Michael Vick-nek, aki a mai mobilis irányítók prototípusa volt) és jobban örültem a győzelmeiknek, mint bárki másnak.

Azóta is igyekszem minden meccset megnézni és nem is keresek gyógyszert a betegségemre. Sőt igyekszem minél több embert megfertőzni ezzel a kórral, ami megváltoztatta az életemet.

Dulka Péter