Wild Card 2020

2020.01.07

Buffalo Bills

19

Houston Texans

22(OT)


Josh Allen 42 yardos futása volt a leghosszabb, amit irányító fut egy rájátszás meccsen Colin Kaepernick 58 yardos futása óta, amit a 2013-as NFC döntőben mutatott be.

Jerry Hughesnak zsinórban a 3. Texans elleni meccsén (rájátszást is beleértve) lett legalább 1 sackje.

John Brown 16 yardos TD passza Josh Allennek azelső volt, amit a Bills az 1. negyedben szerzett az utolsó 9 mérkőzésükön.

A Bills a 2006-os szezon 11. játékhete óta nem tudta legyőzni a Texanst idegenben.

A Bills az 1995-ös Wild Card kör óta nem nyert a rájátszásban. Ez a 3. leghosszabb sorozat az NFL-ben.

Bill O'Brien beállította Gary Kubiak rekordját, ezzel neki is 2 győzelme van a rájátszásban vezetőedzőként a Texans történetében.

DeAndre Hopkinsnak a karrierje alatt lejátszott 5 rájátszás mérkőzéséből csupán most először lett legalább 70 elkapott yardja.

Deshaun Watson karrierje alatt már 6-0-ás mérleggel rendelkezik olyan csapatok ellen, akik a szezon végén a legjobb 5-ben végeztek a passz elleni védekezés kategóriájában. (A Bills 4. lett idén.)

A Bills védelmének legalább 7 sackje lett az utolsó két Texans elleni meccsük mindegyikén (rájátszást is beleértve).

Devin Singletary az utolsó 6 meccséből 4-en elért legalább 100 scrimmage yardot (rájátszást is beleértve), míg a szezon első 7 meccsén csak egyszer.

Deshaun Watson megelőzte Brock Osweilert (365), így neki lett a rájátszásban a 2. legtöbb passzolt yardja (482) karrierje alatt a Texans történetében.

DeAndre Hopkins megelőzte Andre Johnsont (25), így neki lett a rájátszásban a legtöbb sikeres elkapása (28) karrierje alatt a Texans történetében.

Deshaun Watson lett a 4. játékos a Texans történetében, aki TD-t fut egy rájátszás meccsen. (Foster, Miller, Blue)

Deshaun Watson lett szintén a 4. játékos a Texans történetében, aki karrierje alatt elér legalább 100 futott yardot a rájátszásban. (Foster, Miller, Blue)

A Texans utolsó 4 Wild Card meccséből 3 alkalommal is pont nélkül maradt az első félidőben.

Deshaun Watsontutolsó 10 meccséből 7-en is (rájátszást is beleértve) legalább 3-szor sackelték.

Josh Allen 1. negyedes 16 yardos TD elkapása volt a leghosszabb, amit irányító szerzett egy rájátszás meccsen a Super Bowl érában.


Tennessee Titans

20

New England Patriots

13


Julian Edelman lett a 2. elkapó a Patriots történetében, aki rájátszás meccsen TD-t fut. (Branch)

A Titans a nyitó drive-ban egy 12 yardos elkapott TD-al szerezte első pontjait a meccsen. Az alapszakaszban csak 13 első drive-ban szereztek pontokat, ami holtversenyben a 2. legkevesebb volt az NFL-ben.

2001 óta csak Peyton Manningnek van több győzelme Brady-vel szemben (6), mint Ryan Tannehillnek (5).

Az elmúlt 7 szezonból 6-on legalább 1 olyan csapat nyert Wild Card meccsen, aki a 6. helyen volt kiemelve.

A Patriots mérlege idén már 0-5, amikor 20 vagy annál több pontot kapnak, míg ellenkező esetben ez a mérleg 12-0.

A Titans az első csapat a 2007-es Chargers óta, akik úgy nyernek rájátszás meccset, hogy náluk játszik az alapszakasz során a legtöbb futott yardot hozó játékosa (Henry). 2007-ben a Chargers a Coltsot győzte le LaDainian Tomlinson vezetésével.

Derrick Henry megelőzte Ray Rice-ot (159 yard, 2009-es Wild Card meccs), így már ő futotta a legtöbb yardot (182 yard) a Patriots ellen rájátszás mérkőzésen a Belichick-érában.

Kyle Van Noy 3. negyedes kierőszakolt fumble-ja a 4. volt a rájátszásban 2016 óta, ami a legtöbb az NFL-ben.

Derrick Henry lett a 2. játékos a Titans történetében, akinek legalább 2 meccse van a rájátszásban, amikor legalább 100 yardot fut. (George)

Derrick Henry 2. negyedes 1 yardos TD futása a 17. volt az idei szezonban. Az alapszakaszban elért 16 futott TD-jával holtversenyben az első helyen zárt.

Derrick Henry lett az első játékos Terrell Davis óta (1998), aki miután a legtöbb futott yarddal zárta az alapszakaszt, legalább 100 yardot fut a rájátszásban.

Julian Edelman lett a 4. játékos a Super Bowl érában, akinek a rájátszásban van futott, elkapott és passzolt TD-ja. (N.Foles, K.Stewart, F.McNeil)


Minnesota Vikings

26

New Orleans Saints

20(OT)


Adam Thielen 1. negyedes elejtett labdája az 5. volt 2016 óta (rájátszást is beleértve), ami holtversenyben a legtöbb az elkapók között.

Vonn Bell szerezte meg Adam Thielen elejtett labdáját az 1. negyedben. Bell 5 elejtett labdát szedett össze az alapszakaszban idén, ami a legtöbb volt az NFL-ben.

A Vikings örökmérlege már 4-1 a Saintsszel szemben a rájátszásban.

A Saints örökmérlege már 1-10 a rájátszásban, amikor 3 negyed után hátrányban vannak. Egyetlen győzelmüket az XLIV. Super Bowlon szerezték a Colts ellen.

A Saints már zsinórban a 43. meccsén nem engedélyezte az ellenfél egyik futójának sem, hogy 100 yardot fusson. Ez a leghosszabb aktív sorozat az NFL-ben.

Jalyn Holmes 4. negyedes fumble-megszerzése a 2. labdaszerzése volt a Vikingsnak a meccsen. Az alapszakaszban 15 meccsük volt, amikor legalább 1-szer megszerezték a labdát az ellenféltől, ami holtversenyben a legtöbb az NFL-ben.

Drew Brees 4. negyedes elejtett labdája a 2. labdaeladása volt a Saintsnek a meccsen. Az alapszakaszban csupán 8 eladott labdájuk volt, ami a valaha volt legkevesebb az NFL történetében, bármelyik csapatot is nézzük.

Taysom Hill az első irányító a Super Bowl érában, akinek 2 elkapott TD-ja is van karrierje alatt a rájátszásban.

Dalvin Cook az első Vikings játékos Adrian Peterson óta (2009-es NFC főcsoport döntő), aki legalább 2 TD-t fut egy rájátszás meccsen.

Everson Griffennek már 4.5 sackje van a rájátszásban karrierje alatt, ami a legtöbb Vikings játékostól 1982 óta (amikor a sack hivatalosan is statisztikai adat lett).

Anthony Harris 2. negyedes interceptionje a 7. volt az idei szezonban. Az alapszakaszban holtversenyben az első lett az NFL-ben 6 levadászott labdával.

Alvin Kamara 2. negyedes 4 yardos TD futása az 5. volt az utolsó 3 meccsén, míg az ezeket megelőző 9 meccsén egyetlen egyet sem szerzett.


Seattle Seahwks

17

Philadelphia Eagles

9


Josh McCown a 4. irányító a Super Bowl érában, aki 40 éves vagy ennél idősebb korában játszik a Wild Card körben. (Brees, Brady, Testaverde

2012 óta a Seahawks mérlege már 57-0, amikor a félidőben legalább 4 ponttal vezetnek. (rájátszást is beleértve)

Russell Wilson beérte Brett Favre-t (9), így az 5. legtöbb győzelme van 1950 óta a rájátszásban kezdő irányítóként karrierje első 8 szezonja alatt.

Russell Wilsonnak a 4. alkalommal lett legalább 300 passzolt yardja egy meccsen az idei szezonban, míg 2018-ban csak egyszer. (rájátszást is beleértve)

Zach Ertz megelőzte Rob Gronkowskit (29), így neki lett a legtöbb sikeres elkapása (30) a Tight Endek között a rájátszásban 2017 óta.

Miles Sanders megelőzte Correll Buckhaltert (55 yard, 2002-ben), így neki lett a legtöbb futott yardja (69 yard) a rájátszásban újonc Eagles játékosként a Super Bowl érában.

DK Metcalf lett a legfiatalabb játékos a Seahawks történetében, aki TD-t szerez rájátszás mérkőzésen. (22 éves és 22 napos)

DK Metcalf megelőzte Chris Matthewst (109 yard, 2015-ben), így neki lett a legtöbb elkapott yardja (160 yard) egy rájátszás mérkőzésen újonc játékosként a Seahawks történetében.

Russell Wilson megelőzte Aaron Rodgerst (21), így neki van a 2. legtöbb passzolt TD-ja (22) a rájátszásban 2012 óta. Egyedül Tom Brady-nek van több.

DK Metcalfnek lett a legtöbb sikeres elkapása (7) a rájátszásban újoncként a Seahawks történetében. Brian Bladest és Curt Warnert előzte meg (5).

Marshawn Lynch a 6. játékos 1933 óta, aki legalább 10 futott TD-t ér el egy csapatban a rájátszásban.

Jake Elliot már 5-ből 5 field goal kísérletet értékesített a rájátszásban, ami legalább 40 yard hosszúságú lett. Ez holtversenyben a legtöbb 40+ yardos kísérlet hibázás nélkül a Super Bowl érában.


Szentpéteri Kocka László - kocka@kek42.hu